< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Ceļojums pa Oza zemi

Ceļojums pa Oza zemi

2019-10-24, 15.39

Mēs, Zūru pamatskolas 6. klases skolēni, 4. oktobrī devāmies uz Liepājas teātri. Kā braucienā autobusā, tā arī teātrī laiks paskrēja kā velns ar vējlukturi.
Programmas “Latvijas Skolas soma” ietvaros apmeklējām izrādi „Smaragda [email protected]”. Mums šo brīnišķīgo izrādi nospēlēja S. Dancīte, viņa tēloja Ellu, aizrautīgu un telefonā iegrimušu meiteni, kas nonāca datorspēlē un tur izturēja daudzus pārbaudījumus, un saprata, ka labāk par spēlītēm telefonā ir draudzība. A. Kaušelis spēlēja Ellas tēvu, ko redzējām tikai sākumā, viņš, tāpat kā meita, arī bija iegrimis datorā. R. Beķeris spēlēja putnubiedēkli, gudru, bet bez smadzenēm. S. Pēcis – dzelzs cilvēks, kas domāja, ka nevar mīlēt bez sirds. E. Ozoliņš atveidoja lauvu – nindzju, kas apgalvoja, ka tai nav drosmes. I. Trukšāne bija Sabrīna – Oza zemes karotāja, arī dzelzs cilvēka mīlestība. K. Godiņš, Smaragda pilsētas burvis, kas izrādījās IT speciālists un bija izgudrojis šo spēli, kurā tika ierauta Ella, bija labs un palīdzēja varoņiem saprast, ka viņi ir gudri, drosmīgi un spēj mīlēt. Viņš galvenajiem varoņiem un mums, skatītājiem, atgādināja, ka mūsos ir gan drosme, gan gudrība, gan mīlestība, tikai jāizmantot dotās spējas. A. Berķe spēlēja Bastindu – ļauno vētras burvi, kas nespēja pieņemt, ka viņu nemīl izredzētais un tādēļ darīja ļaunu. Gaļina Poliščuka, šīs izrādes režisore, pirmo reizi veidoja izrādi bērniem. Mums šķita, ka izrādei bija arī ļoti laba scenogrāfija un spoguļa efekts radīja interesantas izjūtas, efektus. Izrāde tiešām patika visiem. Vienīgi traucēja mazo bērnu (ne)uzvedība.
Pēc izrādes mums bija iespēja uzkāpt uz skatuves. Tur vēl atradās milzīgā spīguļojošā galva – Smaragda pilsētas burvis, kas tika izmantota priekšnesumā, un varējām to un citas dekorācijas aplūkot tuvplānā.. Apmeklējām aktieru grimmētavas, izrādes vadītāja telpu, kā arī drīkstējām iesēsties tronī, kas atrodas kāpņu telpā, – iepazinām teātri no aizskatuves. Grimmētavās mēs varējām uzlikt parūkas. Mūsu skolotāja pielaikoja sarkano parūku jau otro reizi. Dekoratoru telpā redzējām, kā taisa dekorācijas jaunam mūziklam “Purva bridējs ugunī”, kā arī šīs izrādes skatuves maketu.
Pēc teātra mēs braucām uz lidostu. Tur mēs izgājām drošības pārbaudi un redzējām, kā pārbauda, kas atrodas somās. Apskatījām lidostas ugunsdzēsēju mašīnu, kā arī vecās karalaika lidmašīnas.
Mājupceļā kļuva jautri, kad sākām dziedāt dziesmas. Pagāja neilgs laiks, kad bijām jau atkal mājās.

Zūru pamatskolas 6. klases skolniece E. T. Pūpoliņa

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm