< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Talantīgā molekulārbioloģe Marija Samoviča no Vārves saņem stipendiju

Talantīgā molekulārbioloģe Marija Samoviča no Vārves saņem stipendiju

2020-03-31, 19.20

Ar Latvijas Universitātes (LU) fonda atbalstu ik gadu ap 100 talantīgāko studentu saņem stipendijas, kas palīdz jauniešiem doties pretim jauniem panākumiem. Jau vairākus gadus atbalstu saņēmusi arī LU studente no Ventspils puses – Marija Samoviča. 2015. gadā molekulārbioloģe Marija pabeidza Ventspils 1. ģimnāziju, tagad jauniete turpina maģistrantūras studijas.

Mērķtiecīga, aizrautīga, zinātkāra un ambicioza – tā var raksturot četrkārtējo LU fonda stipendiāti Mariju Samoviču no Vārves pagasta Zūrām. Viņa studē LU Bioloģijas fakultātē un uzskata, ka jebkurā nozarē un pozīcijā izcils darbinieks būs tāds, kurš godprātīgi izturēsies pret saviem pienākumiem un apkārtējiem. Marija ir viena no četriem studentiem, kas šajā studiju gadā pirmoreiz saņēmusi Izcilības stipendiju bioinformātikā. Kopš 2019. gada mecenāts “Mikrotīkls” sniedz ieguldījumu topošo bioinformātikas speciālistu akadēmiskajā izaugsmē un nozares attīstībā Latvijā.

“Stipendijas iegūšana galvenokārt ir atzinība par jau sasniegto un padarīto, kā arī ticība manam nākotnes potenciālam, par ko man ir liels gandarījums un esmu ļoti pateicīga LU fondam,” komentē Marija Samoviča. Stipendiāte akcentē, ka novērtējums no universitātes puses kalpo kā papildus motivācija sasniegt vairāk un veiksmīgi veidot savu iecerēto nākotni zinātnē. “Stipendija, protams, ir milzīgs atbalsts, kas ļauj ne vien nodrošināt savas ikdienas nepieciešamības, bet arī papildus izglītoties un īstenot vienreizīgas pieredzes – doties uz kursiem, apmaiņām un konferencēm,” norāda molekulārbioloģe Marija.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm