< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

“Tīne” nosvin piecpadsmito dzimšanas dienu 

“Tīne” nosvin piecpadsmito dzimšanas dienu 

2021-10-04, 08.33

Atveru 2006. gada novembra Vārves pagasta izdevumu “Vārves Avīze” un lasu pirmās centra “Tīne” vadītājas Agritas Upītes informāciju. “Pavisam neliels laika sprīdis mūs šķir no tās rudens dienas, kad, saules pavadīti, Zūru ciemata un tās apkārtnes bērni steidzās uz bijušajām ambulances telpām kantora ēkā, kur tos gaidīja lācītis Pūks un viņa gudrā pavadone Pūce, jo šeit 30. septembrī tika atklāts Vārves pagasta un Latvijas Bērnu un ģimenes lietu ministrijas izauklētais bērnu rotaļu un attīstības centrs “Tīne”.”

Ingas Bergas foto

Patiess prieks, ka šis projekts, kura izstrādi veica Ingrīda Jansone un Inta Silarāja, ir bijis ilgtspējīgs un šajos Miķeļos “Tīne” nosvinēja  savu piecpadsmito dzimšanas dienu. Neviens nav skaitījis bērnus, kas  centrā smēluši gudrības, mācījušies labestību un prasmi draudzēties. To viņi saņēmuši no pirmajām centra pedagoģēm Agritas Upītes, Irēnas Ķudes, Ingas Vecvagares, Agritas Upītes un dežurantes Vizmas Kleinbergas.

Nu jau 12 gadus rūpi par bērniem uzņēmusies Gunta Peterhofa. Var tikai apbrīnot Guntas māku organizēt ne tikai bērnu radošo darbību, bet arī prasmi mācīt  pieklājību, radināt viņus pie ikdienas darbu veikšanas. Bērni lieliski zina – ja lietu paņem, pēc lietošanas tā jānoliek vietā. Vecāki uzticas Guntai, jo bērni “Tīnē” būs ne tikai pieskatīti, bet arī samīļoti.

Centra piecpadsmitajā dzimšanas dienā izskanēja vēlējumi, tika pasniegtas dāvanas un aizdegtas sveces svētku kliņģerī. Bija rotaļas, radošās darbnīcas, izjādes ar zirgiem un zvēriņu samīļošana. Mums atliek vien  piebiedroties Agritas Upītes pirms piecpadsmit gadiem izteiktajam novēlējumam: “Lai raiti turpinās labi iesāktais  darbs!”

Viktorija Rebuka

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm