< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

NOVADPĒTNIECĪBAS EKSPOZĪCIJA

Kontaktinformācija

Adrese: “Sporta un kultūras centrs Zūras”, Zūru ciems, Vārves pag., Ventspils nov., LV-3623,

vadītāja Viktorija Rebuka,
tālr. 22018760,
e-pasts: [email protected]

Darba laiks

Otrdien 9.00-13.00
Piektdien 15.00-17.00
Vai iepriekš piesakoties pa tālr. 22018760 vai 22002942.

Zūru novadpētniecības ekspozīcijā nokļūsiet braucot pa Ventspils–Kuldīgas šoseju, pagriežoties uz Zūru ciemu un izbraucot cauri garākajai divrindu alejai Latvijā.
Zūru muzejs (tagad Zūru novadpētniecības ekspozīcija) tika atklāts 1998. gadā. Šobrīd eksponāti izvietoti vairākās ēkās – ratnīcā, muižas vāgūzī un “Sporta un kultūras centrā ”. Ekspozīciju veido senie darba rīki, sadzīves un interjera priekšmeti, materiāli, kas stāsta par notikumiem Vārves pagastā un Ventspils novadā.
Uzkrātais materiāls ļauj veidot izzinošus stāstus apmeklētājiem, ievērojot viņu intereses, vecumu un apmeklējumam paredzēto laiku.

Klausoties stāstu “No šķiedras līdz audumam” apmeklētāji ne tikai uzzinās par aitkopību un linu audzēšanu, bet arī varēs paši kārst, vērpt, šķeterēt, tīt un aust.

Stāsts “No grauda līdz maizei” aizvedīs uz laiku, kad laukus mērīja pūrvietās un to apstrādē izmantoja zirgus, bet graudus mala dzirnavās un maizi mīcīja abrā. Apmeklētājiem ir iespēja malt graudus, iemīcīt baltmaizīti un to pašiem izcept Rūķu darbnīcā.

Cukurgalvas stāstā uzzināsiet par mazās cukurbiešu sēkliņas pārtapšanu baltajā cukurā. Tas ir stāsts, kas aizsācies ar grāfa Lamsdorfa laikā uzcelto pirmo cukurfabriku Latvijā un beidzas ar pēdējās cukurfabrikas slēgšanu. Apmeklētāji var izgatavot dažāda veida konfektes pēc senajām receptēm.

Stāsts “Zūru muižas spožums un posts” ne tikai iepazīstina ar muižas vēsturi, bet sniegs iespēju doties pārgājienā pa Zūru ciemu, lai apskatītu divrindu aleju, muižas ēkas, parku.
Piedāvājam radošu darbošanos Rūķu darbnīcā, atpūtu ratnīcā vai dabā. Esam gatavi uzklausīt un saskaņot apmeklētāju vēlmes.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm