< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Vārves pagastā atklāta treniņu zāle

Vārves pagastā atklāta treniņu zāle

2022-07-12, 09.03

Desmit mēnešus pieci aktīvi jaunieši īstenoja Eiropas Solidaritātes korpusa projektu “Sports solidarizē!”, lai sniegtu iespēju citiem jauniešiem un Vārves pagasta iedzīvotājiem bez maksas izmantot treniņu zāli, kas ļautu pavadīt laiku ar citiem jauniešiem, attīstot sevi fiziski un iekļaujoties vietējā jauniešu kopienā.

Pirms pieciem mēnešiem jau informējām par paveiktajiem darbiem projekta gaitā, kas bija saistīti gan ar inventāra iegādi, gan treniņu/lekciju organizēšanu. Šajos piecos projekta īstenošanas mēnešos tikāmies ar fizioterapeiti, veidojām izaicinājumus un aktivitātes jauniešiem, lai aicinātu pēc iespējas aktīvāk pavadīt savu ikdienu. Īstenojām iespēju jauniešiem aizvadīt treniņu kopā ar citu jaunieti, aktīvi un atbildīgi iekārtojām telpas, lai telpas būtu pēc iespējas piemērotākas jauniešiem un sporta aktivitātēm, veicām projektā iesaistīto jauniešu progresa apkopojumu, kas ļāva mums secināt, ka jauniešiem sniedzam ļoti vērtīgu iespēju – doties attīstīt sevi fiziski, kā arī emocionāli, treniņu zāles apmeklējuma laikā komunicējot ar citiem jauniešiem. Izveidojām konkursus, kuru ietvaros jaunieši bija aicināti noiet vismaz 10 000 soļu dienā, kā arī veikt treniņu izveidotajā treniņu zālē, rīkojām talku, jo aktīvs dzīvesveids ir ne tikai treniņi sporta zālē, bet arī ikdienas aktivitātes, apvienojot patīkamo ar lietderīgo. Izstrādājām kopīgu aktivitāšu un pasākumu plānu, kas ļaus mums turpināt darbību arī pēc projekta noslēgšanās. Protams, neatņemama mūsu projekta ikdienas sastāvdaļa bija inventāra papildināšana, lai sniegtu pēc iespējas plašākas iespējas un dažādību treniņu un slodžu izvēlē jauniešiem.

Artas Rodertes arhīva foto

Kā projekta īstenošanas jauniešu komanda daudz mācījāmies gan praktiski (veicot darbus treniņu zālē), gan nodrošinot publikācijas par projektu, gan sazinoties ar uzņēmumiem par pasūtījumu veikšanu, gan cenšoties nodrošinot veiksmīgu sadarbību savstarpēji. Katrs projektā pavadītais mēnesis mums deva iespēju augt, brīvprātīgi pierādīt savas prasmes un, pats galvenais, – sniegt iespēju citiem jauniešiem attīstīt sevi.

Ir ieguldīts milzīgs darbs, par kuru paši ļoti lepojamies, tāpēc papildus atgādinām, ka treniņu zāle ir pieejama ikvienam, tādēļ Vārves pagasta “Rozītēs” labprāt gaidīsim visus, kuri vēlas aktīvi pavadīt savu brīvo laiku, tikties ar jauniešiem un piepildīt savu ikdienu ar sportiskām aktivitātēm.

Vēlamies pateikties visiem, kuri iesaistījās projekta tapšanā un nesavtīgi veltīja savu laiku, līdzekļus un atbalstu, lai sasniegtu projekta mērķi!

Projekts “Sports solidarizē!” tika finansēts ar Eiropas Komisijas programmas “Eiropas Solidaritātes korpuss”, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Arta Roderte

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm