< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Ventspils novada Vārves pagastā notiks Zemessardzes mācības

Ventspils novada Vārves pagastā notiks Zemessardzes mācības

2022-07-02, 11.18

No 2. līdz 3. jūlijam Ventspils novada Vārves pagastā norisināsies zemessargu plānveida mācības, kurās tiks trenētas kolektīvās kaujas spējas.

Mācības notiks ar Ventspils novada pašvaldību un VAS “Latvijas valsts meži” iepriekš saskaņotā teritorijā.

Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, lai zemessargi pilnveidotu savas kaujas prasmes un vienmēr būtu gatavi aizstāvēt savu novadu un kopā ar citām Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto valstu militārajām vienībām aizsargāt visu Latviju.

Dienests Zemessardzē sniedz iespēju zemessargiem regulāri paplašināt redzesloku, iegūt dažādas civilās specialitātes, stiprināt stresa noturību un uzlabot fizisko sagatavotību, tādēļ  mācībās apgūtās plašās zināšanas un prasmes var būt noderīgas arī ārpus dienesta.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai iepriekšējās pieredzes. Kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem, ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un sākotnējo fizisko sagatavotību. Lai pieteiktos dienestam Zemessardzē, Talsu novada, Ventspils valstspilsētas un novada iedzīvotāji aicināti zvanīt uz tālruni 25627389 vai rakstīt uz e-pasta adresi [email protected], vai personīgi ierasties vienībā – Ventspils novads, Vārves pagasts “Vanagi”. Savukārt, lai iestātos Zemessardzē jebkurā citā bataljonā, kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai personīgi ierodoties vienībā. Uzziniet vairāk tīmekļvietnē www.esizemessargs.lv.

Iedzīvotāju ievērībai! Mācību laikā tiks izmantota salūtmunīcija, kas rada īslaicīgu troksni, bet nekādā veidā neapdraud apkārtējo cilvēku veselību un dzīvību.Vārves pagastā zemessargi ar dažādu militāro transportu īslaicīgi pārvietosies pa vietējās nozīmes un meža ceļiem, netraucējot transporta satiksmi.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Ventspils un Ventspils novada iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm